Blocklista

Blocklistan är en funktion som används för att ta bort respondenter som inte ska kontaktas via E-post- eller SMS-utskick. En respondent som läggs till i blocklistan kommer inte att få några utskick från det Netigate-kontot.

Om du är administratör finns knappen blocklista under menyn kontoinställningar. Den här knappen syns inte om du inte är administratör.

Hur lägger jag till respondenter i blocklistan?

För att lägga till respondenter i blocklistan går du till ”Kontoinställningar” och klickar sen på ”Blocklista”. Lägg till respondenternas e-postadresser i textfältet.

Viktigt: Säkerställ att adresserna är separerade med ”;” ”,” eller en radbrytning.

När du är klar, klicka på den knapp med den lista du vill lägga till respondenterna i.

Vad är skillnaden mellan blocklista och bouncelista?

Båda listorna har samma funktioner men kan användas för att dela upp respondenter i olika kategorier.

Respondenter som klickar på en avbeställningslänk i dina utskick läggs automatiskt till i Blocklistan. Om du vill hålla reda på hur många respondenter som använder avbeställningslänken rekommenderar vi att du använder Bouncelistan som en separat lista för de adresser du lägger till manuellt.

Hur ser jag vilka adresser som finns med i listan?

Längre ner på sidan ser du alla tillagda e-postadresser. Under ”Typ” ser du vilken lista respondenten ligger i. Du kan klicka på alternativen som heter Blockerad () eller Studs () för att filtrera efter de olika listorna. Du kan även filtrera listan alfabetisk genom att klicka på en enskild bokstav.

Längst ner på skärmen har du möjlighet att ta bort en adress från blocklistan eller exportera den till Excel.

Ta bort en respondent: Markera kryssrutan till vänster om e-postadressen och klicka sedan på ”Ta bort”. E-postadressen kommer inte längre blockeras från att ta emot framtida utskick.

Exportera en respondent: Markera kryssrutan till vänster om e-postadressen och klicka sedan på ”Export”. Listan kommer nu att exporteras som en Excel-fil.