Dela rapporter

Hur delar jag en sparad rapport?

När du har sparat en rapport kan du dela den med kollegor, ledningsgrupper eller kunder via den inbyggda delningsfunktionen i Netigate. Du delar rapporten genom att följa dessa enkla steg:

Fortsätt till steg 4 om du vill dela den rapport som du för närvarande arbetar med.

1. Börja med att gå till undersökningsrapporten som du vill dela och klicka på ”Spara & Hantera”.

2. Ett litet fönster kommer öppnas, klicka nu på ”Hantera rapporter”. Om du inte har sparat din rapport kan du läsa mer om hur du gör det här.

3. När du har klickat på ”Hantera rapporter” visas en lista över alla dina sparade rapporter. Välj den rapport du vill hantera genom att klicka på rapportens namn eller ”öppna”. Du kan även klicka på ”Dela” direkt under ”Inställningar” om du är säker på att rapporten har rätt format och är redo att delas.

4. Klicka på ”Dela” i funktionsfältet högst upp i din rapport (markerat i gult i bilden längst upp i den här artikeln).

Om din rapport inte redan är sparad kommer du att bli uppmanad att namnge din rapport för att spara den. Klicka på ”Spara” för att gå vidare till nästa steg.

5. I menyn ”Dela rapport” kan du välja om du vill dela rapporten via en Länk eller via E-post. Vi rekommenderar att du genererar en länk och delar rapporten direkt med dina kontakter.

E-post:

a. Ange ett ämne för e-postmeddelandet.
b. Ange ett meddelande som skickas med e-postmeddelandet.
c. Ange den e-postadress du vill skicka rapporten till. Du kan lägga till flera respondenter genom att separera varje e-postadress med en radbrytning.
d. Klicka på ”Tillåt filtrering” om det ska vara möjligt för mottagaren att skapa filter i den delade rapporten.
e. Klicka på ”Begränsning” för att ange en filtreringsgräns. Anger du exempelvis ”5” kan mottagaren inte filtrera resultatet på mindre än 5 respondenter.
f. Klicka på ”Granska fritextsvar” om det ska vara möjligt för mottagaren att se inviduella fritextsvar.

g. Klicka på ”Skicka” för att dela rapporten.

Länk:

a. Klicka på ”Tillåt filtrering” om det ska vara möjligt för mottagaren att skapa filter i den delade rapporten.
b. Klicka på ”Begränsning” för att ange en filtreringsgräns. Anger du exempelvis ”5” kan mottagaren inte filtrera resultatet på mindre än 5 respondenter.
c. Klicka på ”Granska fritextsvar” om det ska vara möjligt för mottagaren att se inviduella fritextsvar.

d. Klicka på ”Generera länk” och kopiera länken som visas.