Konfigurera SPF för ditt DNS

Det mest populära sättet att distribuera undersökningar är via e-postutsändning. I den här guiden kommer vi att titta på varför dina mottagare kanske inte får e-postutsändningar och vad du kan göra för att minska risken för att detta händer.

Är saknade säkerhetsprotokoll problemet?

E-postsäkerhetsprotokoll är några av de vanligaste orsakerna till att utsändningar inte levereras. Många globala e-postleverantörer (som Google & Microsoft) har dessa säkerhetsprotokoll på plats för att förhindra spam, phishing och förfalskningsattacker. De vanligaste protokollen är SPF (Sender Policy Framework) för din domän och DKIM (DomainKeys Identified Mail) för dina e-postmeddelanden.

Ett giltigt SPF-post för din domän hjälper till att förhindra e-post spoofing och phishing, förbättrar e-postleverans och skyddar varumärkesreputation.

Implementering av DKIM erbjuder flera viktiga fördelar för din e-postkommunikation, inklusive autentisering och avsändarverifiering, meddelandeintegritet och varumärkesskydd.

E-post från domäner som saknar dessa viktiga säkerhetsprotokoll (SPF & DKIM) kan ses som misstänkta av e-postleverantörer, vilket resulterar i att de felaktigt identifieras som spam eller blir helt blockerade.

Därför rekommenderar vi starkt att du har både SPF och DKIM aktiverat för din domän/ditt konto:

Så här konfigurerar du SPF för din domän:

Att konfigurera SPF för din domän innebär att skapa en DNS TXT-post som specificerar vilka e-postservrar som är auktoriserade att skicka e-post för din domäns räkning. Nedan är den exakta posten du behöver inkludera i ditt DNS:

v=spf1 include:_spf.netigate.se ~all

Om du är osäker på hur man skapar SPF-poster, bör din DNS-värdleverantör eller IT-team kunna hjälpa dig.

Så här konfigurerar du DKIM för ditt Netigate-konto.

För att läsa mer om att lägga till DKIM-nycklar till dina e-postmeddelanden, klicka här.

Har du TLS aktiverat?

Vi använder Transport Layer Security (TLS) för att kryptera och säkra e-postöverföringar mellan våra mailservrar och mottagarnas mailservrar.

För att säkerställa att du kommer att ta emot våra e-postutsändningar behöver TLS vara aktiverat på din inkommande mailserver. Du kan behöva hjälp från din IT-avdelning eller e-postadministratörer för att aktivera detta.