Success Center

Support

Migrerar undersökningar till Netigates nya rapport

Innehållsförteckning

    Om du har skapat och sparat rapporter av undersökningar i CLASSIC REPORT, kan du migrera dessa till NEW REPORT för att behålla eller fortsätta arbeta med dem ytterligare.

    Så migrerar du

    Gå till NEW REPORT och följ nedan steg:

    • Klicka på VÄNSTERMENYN / Sparade rapporter / MIGRERA
      • Om du har några rapporter sparade i versionen CLASSIC REPORT, kommer dessa att listas under fliken MIGRERA
      • Om du inte ser fliken MIGRERA, finns det inga sparade versioner av rapporten i CLASSIC REPORT för undersökningen, alternativt att du tidigare valt IGNORERA.
    • Klicka på Välj alla eller välj individuella rapporter som du vill migrera
    • Klicka på MIGRERA TILL NYA RAPPORTEN
    • När du migrerat, hittar du dina rapporter genom att navigera till VÄNSTERMENYN/ sparade rapporter /SKAPADE

    • Om du inte vill migrera specifika rapporter från den äldre versionen i den nya, klicka på IGNORERA när du väljer.
      • När de sparade rapporterna i den äldre versionen är ignorerade kommer du inte bli ombedd att göra samma sak igen
      • Om du ångrar dig och vill migrera, kan du gå tillbaka till CLASSIC REPORT, välja den sparade rapporten och spara den igen i ett annan namn. Då kommer den att synas under fliken MIGRERA

    NOTE: En migrerad rapport är endast en kopia av en gammal sparad rapport som den var i stunden av migrationen. Det finns ingen kopplingen mellan den gamla sparade rapporten i CLASSIC REPORT och den nya migrerade versionen i NEW REPORT. Alla ändringar som gjorts i den ena eller andra kommer inte speglas i de respektive versionerna.

    Vad händer med mina delade rapporter?

    Om du har delat sparade rapporter från CLASSIC REPORT, kommer länken som du delat med mottagarna att hänvisa till versionen av rapporten i CLASSIC report. Alla ändringar som gjorts i den migrerade versionen av den tidigare sparade rapporten i NEW REPORT kommer inte återspeglas i den delade versionen.

    Vill du därför göra ändringar i någon migrerad rapport och vill att dina rapportmottagare ska få den uppdaterade versionen behöver du dela länken till rapporten igen från NEW REPORT.

    Kommer de migrerade rapporterna att ändras när det migreras?

    CLASSIC och NEW REPORT är inte exakt samma, så det kan uppstå några mindre skillnader mellan CLASSIC/ original rapporten och den nya migrerade rapporten.

    Vad som är detsamma efter du migrerat till ny rapport:

    • Rapport titeln
    • Alla skapade serier
    • Alla tillämpade filter
    • Layout-ändringar (t.ex. kommer dolda frågor förbli dolda etc.)
    • Undersökningens språk
    • Tillagda textrutor och bilder (utan tillämpad formatering)
    • Dolda/visade inställningar av sidnummer
    • Anpassade färger för digram som ställts in på kontonivå

    Vad som ändras efter att du migrerat till ny rapport

    • Matrispresentation
      • I NEW REPORT stödjer vi inte ALLTID DELAD MATRIS inställningen som var möjlig i CLASSIC REPORT. Om matris frågorna delats i rader i CLASSIC REPORT kommer det därför att presenteras som en matrisfråga i den NYA.
      • Om användaren delar matrisen med rader och sen gömmer några, men inte alla rader, kommer hela matrisen synas i den migrerade rapporten.
      • Om alla delade matrisrader var gömda i den gamla rapporten, kommer hela matrisfrågan synas i den migrerade rapporten.
    • Formatering av tillagda textrutor
    • Anpassade färger applicerade per enskild graf