Success Center

Support

Skydda din delade rapport med lösenord

Varför lösenordsskydda rapporten?

Att använda lösenordsskydd för din delade rapport innebär ett extra säkerhetssteg. Om din rapport innehåller känsliga data vill du kanske inte att obehöriga ska kunna ta del av den. Att lägga till ett lösenord innebär att endast personer med lösenordet kan komma åt den delade rapporten.

Hur använder jag lösenord för min delade rapport?

Gå till rapporten och klicka på Dela. Antingen genom Hantera rapporter i menyn till vänster eller via Dela genom huvudmenyn för rapporten. I fönstret som dyker upp som finns delningsinställningarna. Där kan du välja att dela din rapport via en länk eller via e-post. Tryck på kugghjulet till höger för att öppna menyn. En bit ner finns alternativet Lösenordsskyddad. I fältet som dyker upp kan du ange ett lösenord som du själv väljer, eller så kan du trycka på Generera lösenord för att automatiskt skapa en kombination av tecken som blir lösenordet för rapporten. När du ser en grön bock bredvid lösenordet så har lösenordsskyddet aktiverats.

Observera: Om du använder en lösenordshanterare så kan den skriva över ditt lösenord med ****. Prova att inaktivera din lösenordshanterare om det blir så, så kommer du kunna se vad du angivit.

lösenordsskyddad rapport

Som det ser ut i dina inställningar

Dela lösenordet med mottagarna av din rapport. De måste ange lösenordet innan de får åtkomst till någon data i rapporten.

lösenordsskyddad rapport

Vyn som rapportmottagarna kommer se